Špaldové rožky


Moje rožky zo špaldovej celozrnnej múky sú bez droždia, preto sú lepšie stráviteľné. Recept prešiel rôznymi úpravami, kým získal túto podobu. Sú veľmi jednoduché na prípravu, ktorá vám nezaberie veľa času. 

Potrebujeme: 320g hladkej celozrnnej špaldovej múky, lyžičku soli, lyžičku jedlej sódy, 40g olivového oleja, 160ml vody a citrón

Príprava: Do misky si preosejeme múku, do ktorej poriadne vmiešame soľ a sódu. Do uvedeného množstva vody si vytlačíme šťavu z jedného citróna a spoločne s olivovým olejom pridáme k múke. Vypracujeme si hladké cesto, ktoré necháme 5 minút odstáť. Na pomúčenej doske si cesto rozváľame do kruhu o hrúbke pol centimetra a priečne ho rozdelíme na 8 trojuholníkov. Jednotlivé kúsky pevne postáčame od širšieho konca, čím nám vzniknú rohlíčky. Uložené na plechu ich pečieme pri 180 st. 12 minút. V teplovzdušnej fritéze sú pripravené ozaj bleskovo.
 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč