Špargľa s mrkvovou kašou
Začala sezóna špargle a tak sa ju snažím častejšie zaradiť do jedálnička. Najradšej mám špargľu zelenú, opečenú na troške olivového oleja so soľou. Vynikajúca je k rizotu ale aj samostatne.
Potrebujeme: 500g zelenej špargle, 500g mrkvy, olivový olej, soľ, mladú zelenú cibuľku
Príprava: Hrubšie konce špargle odrežeme. Na osolenom oleji ju pod pokrievkou za občasného premiešania opekáme 10 minút. Mrkvu si očistíme, nakrájame na menšie kúsky a v hrnci ju zalejeme vodou tesne nad povrch. Varíme ju do zmäknutia a následne ešte horúcu ju spoločne s vodou, v ktorej sa varila rozmixujeme na hladkú kašu. Do kaše pridáme olivový olej, nakrájanú mladú cibuľku a dosolíme podľa chuti. Ja som k tomuto jedlu pripravoval aj ovsené fašírky. Recept na fašírky nájdete na blogu.
Komentáre