Čučoriedkový pšenový koláč



Tento koláč je vhodný najmä na raňajky. Pšeno v kombinácii so sezónnym ovocím z vlastnej záhrady dôkladne zasýti nejedno mlsné bruško. Dodá vášmu telu dostatok energie na celé predpoludnie a ešte si aj bez výčitiek zamlsáte.

Potrebujeme: 200g pšena, 2 zrelé banány, 300g čučoriedok, 2 lyžice psyllia, vanilku, strúhanú citrónovú kôru, mandle, soľ a lístky mäty na ozdobenie.

Príprava: Pšeno 3x premyjeme v studenej vode aby sme ho zbavili horkosti. Zalejeme dvojnásobkom vody a prikryté so štipkou soli varíme na miernom plameni 15 minút. Do uvareného pšena vmiešame rozpučené zrelšie banány ktoré nám koláč dostatočne osladia, psyllium, 200g čučoriedok, vanilku a citrónovú kôru. Cesto vložíme do olejom vymazanej tortovej formy prípadne ako ja do malej Remosky. Povrch cesta uhladíme a vrch ozdobíme mandľami a zvyškom čučoriedok. Pečieme 50 minút pri 160 stupňoch. Koláč necháme vychladnúť, nakrájame a ozdobíme lístkami mäty.




Komentáre

Marcel napísal(a)…
Mňam 👍👍👍🥰🤩
Kamil Mihók napísal(a)…
Som rád, že chutilo 😍

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč