Cviklové lievance
Cviklové lievance pripravujem na základe skvelého receptu na lievance s bryndzou od Antónie Mačingovej. Ja som si recept upravil podľa seba a zamenil niektoré suroviny. Tak vzniklo veľmi atraktívne a hlavne zdravé jedlo vhodné najmä na obed a večeru.
Potrebujeme: 500g uvarenej cvikly, 3 vajcia, 2 lyžice psyllia, 2 strúčiky cesnaku, lyžičku majoránu, soľ, mleté čierne korenie, lyžičku strúhaného chrenu, 140g Lučiny
Príprava: Uvarenú cviklu si nastrúhame na hrubšie rezance a následne z nej vytlačíme šťavu. Preložíme do misky, pridáme vajcia, psyllium, roztlačený cesnak, majorán, čierne korenie a soľ. Dôkladne premiešame a necháme 10 minút odstáť. Z cviklového cesta pomocou lyžice na rozpálenej panvici bez tuku tvarujeme lievance. Opečieme z oboch strán a necháme vychladnúť. Lievance spájame s Lučinou, v ktorej sme rozmiešali nastrúhaný chren.
Komentáre