Hruškový koláč
Koláč je výborný hlavne ako raňajky. Dá sa zobrať so sebou na cesty aj pribaliť školákom na desiatu.
Potrebujeme: 200g pšena, 2 zrelé banány, 3 hrušky, 2 lyžice psyllia, vanilku, cejlónsku škoricu, horkú 85% čokoládu, sekané mandle, soľ
Postup: Pšeno si 3x premyjeme, zalejeme dvojnásobkom vody a prikryté so štipkou soli varíme na miernom plameni 15 minút. Do uvareného pšena vmiešame psyllium, vanilku, škoricu a očistené na kocky nakrájané hrušky. Cesto vložíme do vymazanej tortovej formy. Vrch uhladíme a pečieme hodinu pri 160 st. Ešte teplý koláč posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme mandľami. Krájame po vychladnutí a podávame s ovocím.
Komentáre