Karfiolové karbonátky so syrom Feta
Karfiol sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Okrem smaženej klasiky aj vo forme perkeltu alebo rôzne ochutených karbonátok. Do týchto som pridal aj svoj obľúbený muškátový oriešok.
Potrebujeme: 400g karfiolu, 2 vajcia, 2 lyžice psyllia, strúčik cesnaku, 1/2 lyžičky muškátového orieška, lyžičku mletej kurkumy, čierne korenie, soľ, 100g syra Feta, zeleninu na oblohu
Príprava: Karfiol si na 10 minút obvaríme a následne popučíme vidličkou. Pridáme vajcia, psyllium, roztlačený cesnak, muškátový oriešok, kurkumu, čierne korenie a soľ. Poriadne premiešame a necháme 5 minút odstáť. Polievkovou lyžicou dávkujeme karfiolovú zmes z ktorej vlhkými rukami tvarujeme karbonátky. Z oboch strán opečieme na suchej panvici a následne podávame so syrom a zeleninou.
Komentáre