Marinovaný tempeh s pečenými zemiakmi


 Tento recept je vhodný na obed ale aj na večeru, ak chcete pribrať na váhe. Poskladaný je tak, aby vyhovoval krvnej skupine B. Je to veľmi chutné a časovo nenáročné jedlo. Kým sa upečú zemiaky stíhate marinovať aj pripraviť uhorkový šalát 🥗.

Potrebujeme: tempeh, sójovú omáčku, zemiaky, olivový olej, soľ, rascu, šalátovú uhorku, lyžicu jablčného octu, lyžicu medu, lyžičku soli a mleté čierne korenie

Príprava: Najskôr si očistíme a umyjeme zemiaky. Mierne osušené ich nakrájame na štvrtiny, vložíme na plech kam sme vopred pridali dve lyžice olivového oleja. Osolíme, pridame soľ, rascu a dôkladne premiešame. Pečieme na 160 stupňoch 50 minút do chrumkava. Kým sa nám zemiaky pečú v sójovej omáčke si namarinujeme na plátky nakrájaný tempeh. Uhorku nastrúhame na kolieska, pridáme ocot, soľ, med, mleté korenie a dôkladne ich v miske premiešame. Ak pridáme kôpor budú ešte lepšie. Už si len z oboch strán na panvici s troškou oleja opečieme tempeh a jedlo naložíme na tanier.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč