Ovsené lievance
Kto by nemal rád chutné raňajky v podobe ovsených lievancov. Je to akási moja obdoba ovsenej kaše v inej atraktívnej podobe. Tak nech sa páči, vyskúšajte ich pripraviť podľa nasledujúceho receptu.
Potrebujeme: 200g ovsených vločiek, 2 zrelé banány, lyžicu kokosového cukru, vanilku, soľ, vodu, lekvár a med.
Príprava: Ovsené vločky si v miske ponorným mixérom zomelieme na múku (pozor vločky majú obrovskú chuť lietať po kuchyni 😉), pridáme rozpučené banány, kokosový cukor s vanilkou a soľou. S teplou vodou za stáleho miešania vypracujeme hustejšie cesto. Na vyhriatej nepriľnavej panvici pomocou lyžice tvarujeme lievance. Pečieme z oboch strán pár minút. Hotové dvojice pozlepujeme lekvárom, uložíme na tanier a polejeme medom. Môžeme ozdobiť ovocím, mandľovými lupienkami a mätou.
Komentáre