Ovsený jablkový koláč
Ovsený koláč je u nás veľmi obľúbený v rôznych obmenách na raňajky ako alternatíva k ovsenej kaši. Veľmi poteší aj na cestách zabalený so sebou.
Potrebujeme: 150g jemných ovsených vločiek, 120g špaldovej múky, 2 lyžice psyllia, lyžičku sódy, 80g kokosového cukru, 120 ml olivového oleja,vanilku, cejlónsku škoricu, 5 lyžíc vlažnej vody, 3 veľké jablká
Príprava: Ovsené vločky, múku, cukor, sódu, mletú vanilku a psyllium si v miske dôkladne premiešame. Pridáme olej a 5 lyžíc vody. Vypracujeme cesto ktoré si nadrobíme do tortovej formy či menšieho plechu. Cesto uhladíme rukou a na vrch naukladáme očistené a na plátky nakrájané jablká. Posypeme mletou škoricou. Koláč pečieme pri 160 st. 50 minút.
Komentáre