Ryžový koláč s pórom


 Zeleninový koláč je skvelé jedlo na cesty. Dá sa pripraviť vopred a nemusí sa ani ohrievať. Veľmi dobre zasýti a dodá dostatok energie. Koláč je inšpirovaný receptom z knihy od Antónie Mačingovej - Najedzte sa do štíhlosti 2.

Potrebujeme: 200g ryžovej múky, 400 ml vody, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice sušenej zeleniny, 1 veľký pór, veľkú červenú cibuľu, čierne korenie, soľ 

Príprava: Ryžovú múku zalejeme v miske studenou vodou. Pridáme olej, soľ a sušenú zeleninu. Dôkladne premiešame a necháme odstáť. Na troške oleja si opražíme plátky cibule s bielou časťou póru a následne vložíme k ryžovému cestu. Poriadne premiešame a ak treba zriedime vodou. Cesto vložíme do tortovej formy, vrch koláča ozdobíme kolieskami zvyšného póru a  následne pečieme v rúre pri 160 st. asi hodinu.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč