Zapekané cestoviny

Rýchle a chutné jedlo na obed či večeru.

Potrebujeme: 500g bezvaječných cestovín, zaváraný hrášok s karotkou, 80g olivového oleja, 80g hladkej špaldovej múky, 900ml vody, soľ, muškátový oriešok, čierne korenie, sušený cesnak

Príprava: Z oleja a múky si pripravíme základ pre bešamel. Múku mierne opražíme na oleji a za stáleho miešania zalejeme vodou. Pridáme soľ, mletý muškátový oriešok a privedieme k varu aby nám bešamelová omáčka zhustla. Na spodok zapekacej misy alebo plechu vlejeme dve naberačky bešamelu. Na omáčku vsypeme polovicu nevarených cestovín a ich povrch zvlhčíme ďalšou dávkou omáčky. Ďalšiu vrstvu vytvoríme z hrášku a karotky, ktoré sme si zliali od nálevu. Vrch osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak a iné koreniny podľa chuti. Ďalšiu vrstvu vytvoríme zvyškom cestovín, ktoré rovnomerne zalejeme zvyškom omáčky. Ja som na vrch pridal ešte plátky čerstvého cesnaku. Vrch cestovín pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť pri 160 st. na 50 minút do zhnednutia.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Zemiakové bóky s červenou kapustou

Slivkovo-makový koláč

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom