Cesnakové slimáky
Potrebujeme: 300g celozrnnej hladkej špaldovej múky, 180 ml vlažnej vody, polovicu čerstvého droždia, 40 ml olivového oleja, lyžičku cukru, lyžičku soli, cesnak
Príprava: Múku si odvážime a preosejeme do misky. Pridáme cukor, soľ, rozmrvené droždie, olej a uvedené množstvo vody. Ručne vymiesime kompaktné a hladké hustejšie cesto. Vytvarujeme do bochníka a vrch potrieme teplou vodou. Prikryté ľanovou utierkou necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Hotové cesto ešte raz na pomúčenej doske prehnetieme a rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra. Vrch plátu potrieme olivovým olejom a posypeme nasekaným cesnakom. Mierne osolíme a ostrým nožom nakrájame na 3cm široké pásy. Každý pásik ochuteného cesta samostatne zvinieme do tvaru slimáka. Pečieme naležato v rúre vyhriatej na 180 st. približne 13 minút.
Komentáre