Hokkaido rizoto


Rýchlo pripravené, zdravé a hlavne chutné sezónne jedlo.

Potrebujeme: menšie hokkaido, hrnček ryže basmati, 2 lyžice masla ghee, 1 červenú cibuľu, strúčik cesnaku, muškátový oriešok, čierne korenie, soľ

Príprava: Na rozohriatom  masle ghee si opražíme plátky cesnaku spoločne s nakrájanou cibuľou. Pridáme umyté a na kocky nakrájané hokkaido, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a po premiešaní podusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Keď je tekvica na pol uvarená vsypeme ku nej hrnček ryže. Pridáme rovnaké množstvo vody a prikryté dovaríme ešte 10 minút. Hotové jedlo podávame s čerstvou zeleninou.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč