Ovocný koláč letná záhrada
Potrebujeme: 100g pšena, 100g jemných ovsených vločiek, 50g mletého maku, 80g kokosového cukru, 2 lyžice psyllia, 3 jablká, 50g horkej čokolády, vanilku, citrónovú kôru, zmes ovocia 400g ( maliny, ríbezle, jahody )
Príprava: Pšeno si prepláchneme a dáme variť s vodou 1:1 na 15 minút. Do misky si nasypeme ovsené vločky, cukor, psyllium, pridáme vanilku a citrónovú kôru. Do zmesi vmiešame jablká, ktoré sme si nastrúhali na hrubšom strúhadle. Pridáme ešte horúce uvarené pšeno a mletý mak. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré premiestníme do olejom vymazanej tortovej formy. Cesto rukou vyformujeme a posypeme kúskami čokolády, ktorú mierne zatlačíme do cesta. Na vrch poukladáme zmes ovocia a koláč pečieme pri teplote 160 st. cca 45 minút. Vychladnutý koláč nakrájame a podávame poliaty medom alebo datľovým sirupom.
Komentáre