Plnená paprika inak


 Tento recept si môžete pripraviť s paradajkovou šťavou alebo s Ajvarom.

Potrebujeme: na plnku, 100g pšena, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice psyllia, 2 lyžičky mletej údenej papriky, lyžičku mletej kurkumy, lyžičku soli, mleté čierne korenie, bielu papriku na plnenie. Na omáčku, 1 Ajvar alebo 500ml paradajkovej šťavy, 3 bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 6 klinčekov, 2 lyžice cukru, soľ

Príprava: Najskôr si na plnku uvaríme pšeno do ktorého pridáme koreniny a psyllium. Poriadne premiešame a necháme odstáť. Ajvar ( paradajkovú šťavu ak je treba ) si zriedime vodou na hustotu omáčky, pridáme bobkové listy, nové korenie, klinčeky a soľ. Omáčku povaríme 20 minút a dochutíme cukrom. Umyté a očistené papriky naplníme plnkou. Z omáčky vyberieme bobkové listy a vložíme do nej naplnené papriky. Povaríme ďalších 25 minút. Podávame samostatne alebo so zemiakmi či domácou knedľou.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Zemiakové bóky s červenou kapustou

Slivkovo-makový koláč

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom