Ďumbierniky
Ďumbierniky som piekol prvý krát a recept som si už tradične prispôsobil podľa seba. Nešetril som ďumbierom a pridal som ho do cesta poriadne.
Potrebujeme: 400g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 100g kokosového cukru, 15g mletého ďumbiera, lyžičku jedlej sódy, lyžičku prášku do pečiva, 50g masla, 150g jablkového pyré
Príprava: Do misky si preosejeme múku, do ktorej pridáme cukor, ďumbier, sódu a prášok do pečiva. Poriadne premiešame a po pridaní masla a jablkového pyré vypracujeme tuhšie cesto. Po desiatich minútach cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku pol centimetra a formičkou vykrajujeme rôzne tvary. Kúsky vykrojeného cesta ukladáme na papierom vystlaný plech, kde ich necháme schnúť 24 hodín. V priebehu schnutia ich párkrát rukou poposúvame aby sa neprilepili. Nasledujúci deň ich pečieme pri 150 st. 10 až 12 minút. Po vychladnutí ich preložíme do uzatváracej krabice.
Komentáre