Jablkové lievance
Jablkové lievance sú veľmi chutnými raňajkami. Sú jednoduché na prípravu a hlavne rýchlo na stole.
Potrebujeme: 200 g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 2 lyžice psyllia, pol lyžičky jedlej sódy, dve nastrúhané jablká, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice kokosového cukru, 2 lyžice olivového oleja, 200 ml vody, med, ovocie
Príprava: Do misky si vložíme sypké suroviny, premiešame. Pridáme vodu, olej, na hrubo nastrúhané jablká a vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút odležať. Pred pečením lievancov cesto ešte podľa potreby zriedime vodou. Polievkovou lyžicou tvarujeme na rozohriatej nepriľnavej panvici lievance, ktoré opečieme z oboch strán. Hotové ich na tanieri poprekladáme s ovocím a vrch polejeme medom. Môžeme ich ešte posypať škoricou či sekanými mandľami.
Komentáre