Linecké kolieska
Ani tento rok nebudú chýbať na sviatočnom stole. Kolieska som pripravil z celozrnnej špaldovej múky a v recepte vynechal vajíčka.
Potrebujeme: 300g hladkej špaldovej celozrnnej múky, 60g kokosového cukru, 200g masla, citrónovú kôru, vanilkový cukor, ríbezľový lekvár
Príprava: Múku preosejeme do misky, pridáme cukor, vanilku, strúhanú citrónovú kôru. Po premiešaní a pridaní zmäknutého masla vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme zabalené vo fólii odpočinúť v chlade na 1 hodinu. Cesto si po hodine rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme kolieska. Na papierom vystlanom plechu ich pečieme pri 160 st. 12 minút. Hotové a vychladnuté kolieska pospájame ríbezľovým lekvárom.
Komentáre