Medovníky


Kto má rád mäkké medovníky, príde si na svoje. Vďaka psylliu v ceste sú jemné a nadýchané.

Potrebujeme: 400g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 100g kokosového cukru, 1 balenie perníkového korenia, lyžičku sódy, 400ml vody, 4 lyžice psyllia, 100g masla, 4 lyžice medu

Príprava: Do misky si preosejeme múku, pridáme cukor, sódu a perníkové korenie. Suchú zmes dobre premiešame. Psyllium si zmiešame s vodou a po zhustnutí ho pridáme k múke spoločne s medom a maslom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme zabalené vo fólii odpočívať do nasledujúceho dňa v chladničke. Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske a pomocou formičiek vykrajujeme vzory o hrúbke pol centimetra. Uložené na plechu ich pečieme pri 160 st. 12 minút.  


 



 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč