Čokoládové quinoa muffiny

 

Ostala mi biela quinoa od receptu na palacinky. Keďže sa blížil víkend a s ním spojené cestovanie, potreboval som pripraviť niečo vhodné na raňajky do vlaku. 

Potrebujeme: 100g bielej quinoy, 200g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 40g kakaa, prášok do pečiva, 250ml mandľového mlieka, 30ml olivového oleja, 100g melasy, 2 lyžice psyllia, vanilkový cukor, lyžičku cejlónskej škorice, kôru z polovice citróna, mandle

Príprava: Bielu quinou si prepláchneme, pridáme ku nej 300ml vody a prikrytú ju na miernom plameni 15 minút povaríme. Do misky si preosejeme múku, pridáme ku nej kakao, prášok do pečiva, škoricu, vanilkový cukor, psyllium a  nastrúhanú citrónovú kôru. Dôkladne premiešame, vlejeme mandľové mlieko, olivový olej a melasu. Mierne vychladnutú quinou poriadne vmiešame do cesta a následne ním plníme formičky na muffiny. Cesto dávame úplne po vrch, muffiny naskočia len mierne. Vrch ozdobíme sekanými mandľami a následne ich upečieme pri 160 st. po dobu 22 minút. Uvedené množstvo prísad vystačí na 12 kusov muffinov.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč