Kokošky s kapustou
Kokošky, presnejšie šúľance zo zemiakového cesta sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Chutia výborne so sladkou či kyslou kapustou.
Potrebujeme: 500g zemiakov, 200g hladkej celozrnnej špaldovej múky, lyžicu mletého ľanového semienka, lyžičku soli, 1 veľkú cibuľu, olej
Príprava: Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť a následne ich postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a pomleté ľanové semienka. Vypracujeme si tuhšie cesto. Na pomúčenej doske si cesto rozdelíme na menšie časti, z ktorých ušúľame valčeky o priemere 1 cm. Nakrájame ich na menšie kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode, kým nevyplávu na povrch. Uvarené kokošky omastíme olejom v ktorom sme si opražili na pásiky nakrájanú cibuľu. Premiešame aby sa nezlepili. Hotové ich podávame s dusenou červenou alebo kyslou kapustou. Môžete si k nim pridať aj opražené údené tofu alebo tempeh.
Komentáre