Kokošky s kapustou


Kokošky, presnejšie šúľance zo zemiakového cesta sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Chutia výborne so sladkou či kyslou kapustou.

Potrebujeme: 500g zemiakov, 200g hladkej celozrnnej špaldovej múky, lyžicu mletého ľanového semienka, lyžičku soli, 1 veľkú cibuľu, olej

Príprava: Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť a následne ich postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a pomleté ľanové semienka. Vypracujeme si tuhšie cesto. Na pomúčenej doske si cesto rozdelíme na menšie časti, z ktorých ušúľame valčeky o priemere 1 cm. Nakrájame ich na menšie kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode, kým nevyplávu na povrch. Uvarené kokošky omastíme olejom v ktorom sme si opražili na pásiky nakrájanú cibuľu. Premiešame aby sa nezlepili. Hotové ich podávame s  dusenou červenou alebo kyslou kapustou. Môžete si k nim pridať aj opražené údené tofu alebo tempeh.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Zemiakové bóky s červenou kapustou

Slivkovo-makový koláč

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom