Koložvárska kapusta
Recept na koložvársku kapustu prešiel rôznymi úpravami, kým získal dnešnú podobu. Prerobil som si ho postupne na bezmäsitú verziu.
Potrebujeme: dva hrnčeky jazmínovej ryže, 150g klobane, 500g kyslej kapusty, rastlinnú smotanu, cibuľu, olej, lyžičku soli, lyžičku mletej červenej papriky, lyžičku sladkej papriky, lyžičku sušeného cesnaku, čili papričku, dve lyžičky majoránky, mleté čierne korenie.
Príprava: Ryžu si uvaríme v dvojnásobnom množstve vody. K ryži pridáme všetky koreniny, kapustu aj cibuľu, ktorú sme si nakrájanú na pásiky opiekli na oleji. Zalejeme rastlinnou smotanou a poriadne premiešame aby sa chute prepojili. Pečieme v pekáči potretym olejom 1 hodinu pri 160st.
Komentáre