Makové slimáky


Rýchla a na prípravu jednoduchá maškrta.

Potrebujeme: lístkové cesto, mletý mak, vanilku, kokosový cukor, med, citrónovú kôru, mandľové mlieko

Príprava: Mletý mak zmiešame s cukrom. Pridáme vanilku, citrónovú kôru a zalejeme troškou horúceho rastlinného mlieka. Vypracujeme hustejšiu plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme na plát cesta. Cesto zvinieme do rolády a nakrájame na hrubšie časti. Slimáky pečieme pri 180st. cca 15 minút. Upečené ich poukladáme na tanier a vychladnuté polejeme medom. Ozdobíme strúhanou citrónovou kôrou či praženými mandľami.


 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč