Mrkvový koláč


Recept na mrkvový koláč som si poskladal spontánne na základe surovín, ktoré boli doma. Vznikol vynikajúci a svieži koláč.

Potrebujeme: 300g mrkvy, 200g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 80g kokosového cukru, 1 prášok do pečiva, 80ml olivového oleja, 200ml mandľového mlieka, 3x vanilkový cukor, citrón, lyžičku škorice, horkú čokoládu, rastlinné mascarpone

Príprava: Do misky si preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, škoricu, kokosový cukor a poriadne premiešame. K týmto surovinám pridáme olivový olej, mandľové mlieko a na jemno nastrúhanú mrkvu. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme do múkou vysypanej tortovej formy. Korpus pečieme pri 160st. 50 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť. Z rastlinného mascarpone, dvoch vanilkových cukrov, strúhanej citrónovej kôry a šťavy z polovice citróna si v miske vymiešame krém. Natrieme ho na vychladnutý korpus a okraje ozdobíme strúhanou horkou čokoládou. Koláč necháme na hodinku schladiť v chladničke a následne ho nakrájame. Môžeme dozdobiť orechmi.




 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč