Palacinky s chrenom
Možno netradičné ale o to chutnejšie jedlo. Hneď v úvode uvádzam, že na prípravu tohto receptu som použil iba ingrediencie rastlinného pôvodu.
Potrebujeme: 200g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 2 lyžice mletého ľanu, lyžičku soli, polovicu lyžičky jedlej sódy, 500ml vlažnej vody, 250g rastlinného mascarpone, 2 lyžičky strúhaného chrenu, olej
Príprava: Preosiatu múku si v miske zmiešame s pomletým ľanom, jedlou sódou a soľou. Prilejeme vodu a pomocou metličky vypracujeme hladké palacinkové cesto, ktoré necháme 20 minút odpočinúť. Medzitým si z rastlinného mascarpone, chrenu a soli vymiešame plnku. Palacinky upečieme z oboch strán na mierne naolejovanej panvici. Po vychladnutí ich potrieme chrenovou plnkou a následne zvinieme. Podávame s červenou repou posypané chrenom.
Komentáre