Tofu na pive
Dávnejšie sme počas dovoleniek v Slovenskom raji s obľubou pripravovali špekáčiky na čiernom pive. Nikdy som nebol veľkým fanúšikom mäsitých jedál, tak som si recept prispôsobil.
Potrebujeme: 180g údeného tofu, 1 cibuľu, 250ml tmavého piva, 3 lyžice Ajvaru, lyžicu mletej červenej papriky, pol lyžičky mletého čierneho korenia, lyžičku sušeného cesnaku, lyžičku majoránky, 250g celozrnnej hladkej špaldovej múky, lyžicu psyllia, soľ, vodu
Príprava: Pásiky nakrájanej cibule popražíme na oleji, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie a na kocky nakrájané tofu. Chvíľu popražíme a podlejeme tmavým pivom. Prikryté povaríme 15 minút. Následne pridáme sušený cesnak a Ajvar. Povaríme ďalších 5 minút a po odstavení pridáme majoránku. Zo špaldovej múky, psyllia, soli a vody si vypracujeme hustejšie haluškové cesto. Vo vriacej osolenej vode si uvaríme halušky (noky), hotové sú keď vyplávajú na povrch. Po uvarení ich vyberieme pomocou sita a v hrnci ich polejeme troškou oleja a premiešame.
Komentáre