Zemiakové lokše s červenou kapustou

Tradičné zemiakové lokše si pamätám ešte z detstva. Robievala ich moja babka Margita ako samostatné jedlo pre celú tlupu detí počas letných prázdnin. Ja ich mám rád hlavne s červenou kapustou a opečeným tempehom.

Potrebujeme: 1kg zemiakov, 300g hladkej celozrnnej špaldovej múky, lyžičku soli, menšiu hlávku kapusty, väčšiu cibuľu, olivový olej, 2 lyžice kokosového cukru, 2 lyžičky soli, lyžičku mletej rasce, šťavu z polovice citróna

Príprava: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ich postrúhame na jemno, pridáme soľ a preosiatu múku. Vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Rozdelíme si ho na desať rovnakých bochníkov a z každého vyvaľkáme lokšu na poriadne pomúčenej doske. Lokše pečieme na suchej panvici z oboch strán dovtedy, kým na nich nie sú hnedé škvrny. Hotové ich môžeme potrieť maslom ghee. Kapustu si nastrúhame na jemné pásiky a vložíme ju do hrnca k základu z popraženej cibule a oleja. Osolíme, osladíme cukrom, pridáme citrónovú šťavu a rascu. Podlejeme troškou vody a prikrytú kapustu varíme za občasného miešania na miernom plameni kým nezmäkne. 



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč