Cícerový paprikáš


Cícerový paprikáš je bezmäsitou alternatívou kuraťa na smotane. Tento recept je rastlinný a pri použití vhodnej prílohy je určený aj pre bezlepkárov. 

Potrebujeme: dve plechovky cíceru, dve cibule, pór, tri lyžice mletej červenej papriky, dve lyžice sušenej zeleniny, rastlinnú smotanu, dve lyžičky sušeného cesnaku, dve lyžičky soli, mleté čierne korenie, olivový olej

Príprava: Na jemno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájaný pór si opražíme na oleji. Pridáme mletú papriku, soľ, cesnak a mleté čierne korenie. Premiešame s cibuľovým základom, pridáme sušenú zeleninu a zalejeme pol litrom vody. Prikryté povaríme 20 minút. Prepláchneme si cícer a necháme odkvapkať prebytočnú vodu. K uvarenému základu pridáme 1/3 cíceru a spolu s rastlinnou smotanou ho ponorným mixérom rozmixujeme na hustejšiu omáčku. Do omáčky vysypeme zvyšok cíceru a celé jedlo ešte 5 minút povaríme. Hotový paprikáš podávame s vhodnou prílohou. Ja som použil bezvaječné cestoviny z tvrdej pšenice. Jedlo si môžete pripraviť aj so sušeného cíceru, ktorý je potrebné vopred namočiť aspoň na 12 hodín a následne ho uvariť.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč