Kapustníky



Podobné kapustníky sme kedysi ochutnali počas pobytu na dovolenke. Na rozdiel od kapustových koláčov, ktoré piekla moja babka sú tieto plnené kyslou kapustou. Vrch koláčov je ešte potretý cesnakom, čo im dáva jedinečnú chuť.

Potrebujeme: 300g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 150 ml vody, 40g olivového oleja, lyžičku soli, lyžicu citrónovej šťavy, pol lyžičky jedlej sódy, 300g kyslej kapusty, veľkú cibuľu, dva strúčiky cesnaku

Príprava: Do misky si preosejeme múku, pridáme soľ, jedlú sódu a poriadne premiešame. K múke vlejeme vodu s citrónovou šťavou, olivový olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho odpočinúť 15 minút pri izbovej teplote. Kým cesto oddychuje pripravíme si plnku z kapusty. Na prúžky nakrájanú cibuľu osmažíme do hneda na oleji a zmiešame s kapustou. Chvíľku povaríme aby sa odparila tekutina. Cesto rozvaľkáme na doske do tvaru obdĺžnika a rozdelíme ho na šesť štvorcov. Na každý štvorec cesta položíme kopcovitú lyžicu kapusty a protiľahlé rohy cesta v strede koláča spojíme. Kapustníky pečieme v teplovzdušnej rúre 13 minút pri 180 stupňoch. Po upečení ešte horúce kapustníky potrieme cesnakom, ktorý sme roztlačili s troškou olivového oleja.


 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč