Paradajková kapusta s ovsenými fašírkami
Tradičný a chutný pokrm v odľahčenej verzii.
Potrebujeme: menšiu hlávku bielej kapusty, 500 ml paradajkovej šťavy, veľkú červenú cibuľu, kokosový cukor, soľ, drvenú rascu, olej. Na fašírky potrebujeme: 200g jemných ovsených vločiek, 2 lyžice psyllia, 2 lyžice lahôdkového droždia, lyžičku soli, lyžičku mletej červenej papriky, lyžičku údenej papriky, 2 lyžičky granulovaného cesnaku, 3 lyžičky majoránky, horúcu vodu, olej
Príprava: Kapustu a cibuľu nakrájame na jemné pásiky. Na rozohriatom olivovom oleji si opražíme cibuľu, pridáme ku nej kapustu. Osolíme dvoma lyžičkami soli, vsypeme lyžičku rasce a dve lyžice cukru. Kapustu poriadne premiešame a následne zalejeme paradajkovou šťavou a 200 ml vody. Prikryté varíme do mäkka. Ja som varil v tlakovom hrnci približne 20 minút. Suroviny na fašírky vsypeme do misky a poriadne ich premiešame. Následne postupne pridávame horúcu prevarenú vodu a vareškou miešame, kým nedosiahneme dobre tvarovateľnú fašírkovú zmes. Ovsené vločky zmäknú a psyllium nahradí vajíčko. Rukami vytvarujeme fašírky, ktoré následne smažíme na panvici s troškou oleja.
Komentáre