Tofu na mrkve s kyslou uhorkou


Už z detstva si pamätám na moje obľúbené jedlo Španielske vtáčiky. S tarhoňou chutili vždy najlepšie. Neskôr moja mama prerobila recept na bezmäsité jedlo. Postupom rokov som ho vylepšoval do dnešnej podoby. Dnes ho nepripravujem už ako závitky, jedlo je však rovnako chutné a hlavne rýchle na prípravu.

Potrebujeme: údené tofu, 3 mrkvy, 4 kyslé uhorky, cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, lyžičku majoránky, lyžičku mletej červenej papriky, čili papričku, olej, čiernu soľ, čierne korenie, lyžičku kremžskej horčice, špaldovú bezvaječnú tarhoňu

Príprava: Na olivovom oleji si osmažíme plátky cibule a cesnaku. Pridáme na kocky nakrájané tofu a ešte chvíľku smažíme. Poprášime mletou červenou paprikou, okoreníme, pridáme čili podľa chuti a na hrubo nastrúhanú mrkvu. Kyslé uhorky nakrájame na menšie kúsky a spoločne s horčicou pridáme k základu. Podlejeme vodou a prikryté povaríme 15 minút. Po odstavení pridáme majoránku a osolíme čiernou soľou, ktorá dodá jedlu vajíčkovú príchuť. Hotové jedlo podávame s tarhoňou, ktorú sme si v hrnci do hneda opražili na troške oleja a následne uvarili.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč