Kelová polievka


Od kelových holúbkov, ktoré som pripravoval podľa receptu Antónie Mačingovej mi ostala menšia hlávka kelu. Tradičný kelový prívarok som nepripravoval roky, no táto odľahčená verzia v podobe sýtej polievky chutila výborne.

Potrebujeme: menšiu hlávku kelu, 8 zemiakov, údené tofu, 1 veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky údenej papriky, 2 lyžičky majoránky, lyžičku mletej rasce, mleté čierne korenie, olivový olej

Príprava: Vo väčšom hrnci si na oleji opečieme cibuľu a údené tofu, ktoré sme si nakrájali na menšie kocky. K základu pridáme na pásiky nakrájaný kel, premiešame a dochutíme údenou paprikou, mletou rascou, čiernym korením a soľou. Očistené a na menšie kúsky nakrájané zemiaky (6 kusov) pridáme do hrnca a celý obsah zalejeme vodou tesne nad zemiaky. Prikryté povaríme 20 minút. Keď sú zemiaky a kel uvarené, polievku zahustíme zvyškom očistených a na jemno nastrúhaných zemiakov. Pridáme rozpučený cesnak a varíme ešte ďalších 5 minút. Uvarenú polievku dochutíme majoránom.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč