Plnené hrušky


Mali sme doma zrelé hrušky a potreboval som pripraviť raňajky vhodné do práce. Tak vzniklo chutné a na pohľad veľmi lákavé jedlo.

Potrebujeme: 3 hrušky, 50g pšena, 60g mandlí, 1 vanilkový cukor, lyžicu ghee, citrónovú kôru, soľ, med

Príprava: Hrušky si umyjeme a pozdĺžne ich rozrežeme na polovice. Polievkovou lyžicou vyberieme stred dužiny tak, aby nám vznikol priestor na plnku. Pšeno premyjeme a s troškou soli ho varíme v dvojnásobnom množstve vody po dobu 15 minút. Do uvareného ešte horúceho pšena vmiešame vanilkový cukor, 50g mletých mandlí, maslo ghee a strúhanú citrónovú kôru. Plnkou naplníme hrušky a na vrch do nej zatlačíme zvyšok na kúsky nasekaných mandlí. Hrušky pečieme pri 180 stupňoch 15 minút. Hotové ich uložíme na tanier a po vychladnutí ich polejeme medom. Podávame ich na raňajky.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč