Polievka z červenej kapusty

Polievka ma na prvý pohľad zaujala svojou netradičnou farbou. Okrem toho má konzumácia červenej kapusty pozitívne účinky na zdravie a predovšetkým na trávenie. Tento recept je nielen chutný ale aj prospešný pre našu imunitu a ochranu organizmu.

Potrebujeme: 600g červenej kapusty, 2 zemiaky, 1 červenú cibuľu, lyžičku soli, lyžičku mletej rasce, rastlinnú smotanu, čierne mleté korenie, šťavu z polovice citróna, petržlenovú vňať, sezam, olivový olej 

Príprava: Kapustu nakrájame na menšie kúsky. Očistené a na kocky nakrájané zemiaky spoločne s kapustou vložíme do hrnca. Pridáme citrónovú šťavu, štvrtiny očistenej cibule, soľ, rascu a mleté čierne korenie. Obsah hrnca zalejeme vodou tesne nad kapustu a uvaríme. Keď je zelenina mäkká pridáme k nej 50ml rastlinnej smotany a polievku v hrnci rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Horúcu polievku naberieme do misiek a ozdobíme sezamom, petržlenovou vňaťou a troškou kvalitného olivového oleja. K polievke som podával cesnakové slimáky.

 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč