Jamkáče


Jamkáče sú koláčiky z lineckého cesta plnené domácim lekvárom. Pri ich príprave sa v guľôčke cesta vytvorí pomocou varechy alebo prsta jamka, ktorá sa následne plní lekvárom. Lekvár po upečení mierne stuhne, tak sa ani pri servírovaní nikto nezamaže. Odpadá tu samozrejme aj robota navyše s natieraním a spájaním upečeného pečiva lekvárom.

Potrebujeme: 300g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 60g kokosového cukru, 200g masla, kôru z polovice citróna, lyžičku cejlónskej škorice, domáci lekvár

Príprava. Múku preosejeme do misky, pridáme kokosový cukor, strúhanú citrónovú kôru a škoricu. Po premiešaní suchého základu  pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hustejšie a hladké cesto. Cesto necháme odpočinúť 30 minút pri izbovej teplote. Z cesta tvarujeme guľôčky o veľkosti cca 3 cm. Ukladáme ich na papierom vystlaný plech a do stredu každej guľôčky vytvoríme jamku, ktorú po okraj naplníme lekvárom. Pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Po vychladnutí koláčiky uložíme na tanier a podávame. Z uvedeného množstva pripravíte 25 kusov.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč