Quiche
Recepty na tento slaný koláč som už skôr obdivoval na internete. Zložením mi však veľmi nevyhovovali a tak som musel opäť improvizovať. Na prvý krát sa podaril dokonalo. Skvelá chuť a pastva pre oči v jednom.
Potrebujeme:
na korpus: 200g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 100ml vody, 20ml olivového oleja, soľ
na plnku: 2x údené tofu, veľkú cibuľu, menšiu červenú papriku, 50ml vody, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olivový olej
Príprava: Zo surovín na korpus si vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na kruh. Do olejom vymastenej formy vložíme cesto, rukou pritlačíme k okrajom a prečnievajúcu časť cesta zarovnáme pomocou noža. Pomocou mixéra rozmixujeme rozdrobené tofu s pridaním 50ml vody. Do hladkej plnky vmiešame na oleji opečené kúsky cibule, pokrájanej červenej papriky a dochutíme čiernym korením a muškátovým orieškom. Korpus po okraj naplníme plnkou a celý koláč pečieme pri 160 st. 30 minút. Mierne vychladnutý quiche vyberieme z formy a nakrájame.
Komentáre