Bublanina


V mojom recepte na bublaninu nenájdete žiadne živočíšne produkty. Aj napriek tomu je nadýchaná, šťavnatá a plná ovocia. Vynikajúca na raňajky doma alebo do práce so sebou.

Potrebujeme: 400g hladkej špaldovej celozrnnej múky, 400ml rastlinného mlieka alebo vody, 100g kokosového cukru, 1 kypriaci prášok, 100ml olivového oleja, 1 lyžicu citrónovej šťavy, vanilku, sezónne ovocie 500g

Príprava: V miske si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a vanilku. Do premiešanej suchej zmesi pridáme olej, rastlinné mlieko a citrónovú šťavu. Vareškou alebo mixérom vypracujeme hladké tekutejšie cesto, ktoré opatrne vlejeme do papierom na pečenie vystlanej formy alebo plechu. Umyté a nakrájané ovocie rovnomerne nasypeme na vrch cesta a bublaninu upečieme pri 160 st. Pečieme presne hodinu.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Slivkovo-makový koláč