Zemiakové bóky s červenou kapustou


Vynikajúce a zahrievajúce jedlo z bežne dostupných ingrediencií, ktoré v tomto predadventnom období má snáď každý doma. Ak aj nie, v obchode ich zoženiete isto.

Potrebujeme: 1/2 kg zemiakov, 160g hladkej celozrnnej špaldovej múky, dve lyžice psýllia, 3 strúčiky cesnaku, lyžičku soli, lyžičku údenej papriky, lyžičku majoránky, pol hlávky červenej kapusty, cibuľu, soľ, mletú rascu, kokosový cukor, olej, jablčný ocot

Príprava: Zemiaky a cesnak očistíme a spoločne na jemnom strúhadle nastrúhame do misky. Do vzniknutej masy pridáme psyllium, soľ, údenú papriku, majorán a postupne aj múku, tak aby sme dosiahli hustotu haluškového cesta. Z hotovej masy tvarujeme mokrými rukami gule, ktoré uvaríme vo vriacej vode 20 minút, kým nevyplávajú na povrch. Po prvých piatich minútach gule podoberieme aby sa neprichytili na dno hrnca. Uvarené ich omastíme v olivovom oleji osmaženou cibuľou.

Kapustu si nastrúhame na jemné pásiky a vložíme ju do hrnca k základu z popraženej cibule a oleja. Osolíme, osladíme cukrom, pridáme jablčný ocot a rascu. Podlejeme troškou vody a prikrytú kapustu varíme za občasného miešania na miernom plameni kým nezmäkne. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč