Škoricové srdiečka


❤️ŠKORICOVÉ SRDIEČKA❤️

Keď už tu dnes máme, ten deň zamilovaných 🥰

Potrebujeme: 200g mandlí, 4 lyžice datľového sirupu ( môže byť aj javorový, melasa ), slivkový lekvár bez cukru, cejlónsku škoricu, štipku soli

Príprava: Mandle aj so šupkou zomelieme na múku. Pridáme datľový sirup a štipku soli. Vypracujeme cesto. Medzi dvoma papiermi na pečenie vyvaľkáme plát. Formičkou vykrojíme srdiečka, ktoré následne na papieri pečieme pri 180st. 5 minút do hneda. Na rovnej ploche necháme srdiečka úplne vychladnúť. Následne ich spojíme slivkovým lekvárom a pomocou jemného sitka poprášime škoricou.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom

Bublanina

Slivkovo-makový koláč