Cuketa po indicky


Potrebujeme:
2 cukety, 2 mrkvy, väčšiu cibuľu, lyžicu Ghee, 2 lyžice jablčného octu, lyžicu kokosového cukru, lyžicu sójovej omáčky, lyžičku soli, 2 lyžičky korenia garam masala, 2 strúčiky cesnaku, hrsť hrozienok, hrsť sekaných vlašských orechov, čili podľa chuti.

Príprava: 
Na lyžici masla ghee osmažíme plátky cibule, osolíme. Na cibuľový základ vhodíme na menšie kúsky nakrájanú cuketu a tenké plátky mrkvy. Pridáme jablčný ocot, cukor, hrozienka a korenie garam masala. Premiešame a podlejeme troškou vody. Prikryté varíme 20 minút. Keď zelenina zmäkne, pridáme sójovú omáčku, pretlačený cesnak a čili. Necháme prejsť varom a na záver pridáme  na suchej panvici opečené kúsky vlašských orechov. Podávame s ryžou basmati.
 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Zemiakové bóky s červenou kapustou

Slivkovo-makový koláč

Kôprová omáčka s pečeným zemiakom