Plnená paprika
Trošku netradičný, chutný a rýchly recept.
Potrebujeme: 5ks menších paprík, 250g hrášku s karotkou, 1/2 póru, 2 vajíčka, lyžicu olivového oleja, strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie, mladú cibuľku, rozmarín, Ajvar, 100g syra na posypanie
Príprava: Papriky umyjeme, prekrojíme a očistíme. Na oleji osmažíme kolieska póru, pridáme hrášok s karotkou, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou 10 minút povaríme. Do zeleninového základu vmiešame vajíčka, mladú cibuľku s roztlačeným cesnakom a rozmarín. Vzniknutou ešte horúcou zeleninovou praženicou naplníme polovice paprík. Pečieme pri 180 st. 15 minút. Pred dopečením papriky posypeme strúhaným syrom. Podávame s Ajvarom.
Komentáre