Mac and Cheese s mandľovou smotanou


Potrebujeme:

340 g cestovín (napr.kolienka, makaróny)

3 menšie zemiaky (ošúpané, nakrájané)

3 menšie mrkvy (nakrájané)

1 cibuľu 

1 mandľovú smotanu (200ml)

4 lyžice výživného droždia (neaktívne lahôdkové droždie)

2 lyzice citrónovej šťavy alebo jablčného octu

1 lyžičku soli (alebo podľa chuti)

1 lyžičku cesnakového prášku

1 lyžičku údenej papriky 

1 lyžičku dijónskej horčice 

1/2 lyžičky kurkumy 

mleté čierne korenie

Príprava:

Uvar cestoviny podľa návodu. Sceď a odlož.

Zemiaky, mrkvu a cibuľu daj do hrnca, zalej vodou a var do mäkka (cca 20 minút).

Nechaj si trošku vody z varenia (asi 1/2 šálky).

Do mixéra daj uvarenú zeleninu, mandľovú smotanu, výživné droždie, citrónovú šťavu, koreniny a trocha vody z varenia (podľa potreby na rozriedenie).

Mixuj do hladka. Dochuť podľa seba – môžeš pridať viac soli, horčice, kvapku sójovej omáčky alebo citrónu.

Zmiešaj s cestovinami a premiešaj dohladka. Podávaj  teplé a posypané petržlenovou vňaťou.

 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Slivkovo-makový koláč

Medovníky

Zemiakové bóky s červenou kapustou