Špaldové široké rezance s mladou kapustou a tempehom
Potrebujeme:
200g širokých rezancov ( použil som celozrnné domáce )
pol hlávky mladej kapusty
cibuľu
maslo ghee
lyžičku mletej rasce
lyžičku soli
100g údeného tempehu
Príprava: Na panvici rozohrej ghee a orestuj nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridaj najemno nakrájanú kapustu a krátko orestuj.
Dochuť soľou a mletou rascou.
Podlej malým množstvom vody a dus pod pokrievkou cca 10–15 minút, kým nezmäkne.
Tempeh nakrájaj na menšie kúsky
a z oboch strán ho opeč na suchej panvici dozlatista. Kapustu zmiešaj s uvarenými rezancami.
Navrch daj opečený tempeh a podľa chuti môžeš pridať čerstvé bylinky, sézam alebo čierne korenie.
Domáce špaldové rezance som dostal na ochutnávku ako darček – za čo ešte raz veľmi pekne ďakujem. Recept som pripravil ako poctu tomuto milému prekvapeniu 😊🙏👌
Komentáre