Špaldové široké rezance s mladou kapustou a tempehom


Potrebujeme:

200g širokých rezancov ( použil som celozrnné domáce )

pol hlávky mladej kapusty

cibuľu 

maslo ghee

lyžičku mletej rasce

lyžičku soli

100g údeného tempehu


Príprava: Na panvici rozohrej ghee a orestuj nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridaj najemno nakrájanú kapustu a krátko orestuj.

Dochuť soľou a mletou rascou.

Podlej malým množstvom vody a dus pod pokrievkou cca 10–15 minút, kým nezmäkne.

Tempeh nakrájaj na menšie kúsky

a z oboch strán ho opeč na suchej panvici dozlatista. Kapustu zmiešaj s uvarenými rezancami.

Navrch daj opečený tempeh a podľa chuti môžeš pridať čerstvé bylinky, sézam alebo čierne korenie.


Domáce špaldové rezance som dostal na ochutnávku ako darček – za čo ešte raz veľmi pekne ďakujem. Recept som pripravil ako poctu tomuto milému prekvapeniu 😊🙏👌

 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Slivkovo-makový koláč

Medovníky

Zemiakové bóky s červenou kapustou