Zeleninový nákyp
Rýchla, jednoduchá a chutná večera.
Keď niet času na dlhé varenie, ale chuť na teplé a sýte jedlo nepustí, siaham po overených kombináciách. Zelenina, vajíčka a syr tvoria výborný základ pre ľahký nákyp, ktorý sa pripraví prakticky sám. Stačí jedna panvica, pár surovín z chladničky a za chvíľu máte na stole výživné jedlo, ktoré zasýti.
Potrebujeme:
1 lyžicu olivového oleja
1 cibuľu (nakrájanú na plátky)
350 g mrazenej karotky s hráškom
Soľ (podľa chuti)
Čierne mleté korenie (podľa chuti)
1 lyžičku sušeného rozmarínu
1 mozzarellu (cca 125 g)
5 vajec
½ lyžičky kurkumy
1 lyžičku cibuľovej pasty (voliteľné)
Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Príprava:
Na menšej panvici rozohrej lyžicu olivového oleja a opraž na ňom plátky cibule dozlatista.
Pridaj mrazenú karotku s hráškom, osoľ, okoreň, pridaj rozmarín a zakry pokrievkou.
Dus na miernom ohni asi 10 minút, kým zelenina zmäkne.
Medzitým si priprav vaječnú zmes: do mixéra daj mozzarellu, vajcia, kurkumu, cibuľovú pastu a rozmixuj do hladka.
Pridaj nasekanú petržlenovú vňať a ešte raz krátko premiešaj.
Vaječnú zmes pridaj na panvicu k podusenej zelenine a všetko dobre premiešaj vareškou.
Zakry pokrievkou a na miernom plameni var približne 30 minút, kým nákyp nestuhne.
Hotový nákyp opatrne otoč pomocou taniera a ešte krátko opeč z druhej strany.
Podávaj teplé, samotné alebo s čerstvou zeleninou.
Komentáre