Zeleninový nákyp

Rýchla, jednoduchá a chutná večera.

Keď niet času na dlhé varenie, ale chuť na teplé a sýte jedlo nepustí, siaham po overených kombináciách. Zelenina, vajíčka a syr tvoria výborný základ pre ľahký nákyp, ktorý sa pripraví prakticky sám. Stačí jedna panvica, pár surovín z chladničky a za chvíľu máte na stole výživné jedlo, ktoré zasýti.


Potrebujeme:

1 lyžicu olivového oleja

1 cibuľu (nakrájanú na plátky)

350 g mrazenej karotky s hráškom

Soľ (podľa chuti)

Čierne mleté korenie (podľa chuti)

1 lyžičku sušeného rozmarínu

1 mozzarellu (cca 125 g)

5 vajec

½ lyžičky kurkumy

1 lyžičku cibuľovej pasty (voliteľné)

Hrsť nasekanej petržlenovej vňate


Príprava:

Na menšej panvici rozohrej lyžicu olivového oleja a opraž na ňom plátky cibule dozlatista.

Pridaj mrazenú karotku s hráškom, osoľ, okoreň, pridaj rozmarín a zakry pokrievkou.

Dus na miernom ohni asi 10 minút, kým zelenina zmäkne.

Medzitým si priprav vaječnú zmes: do mixéra daj mozzarellu, vajcia, kurkumu, cibuľovú pastu a rozmixuj do hladka.

Pridaj nasekanú petržlenovú vňať a ešte raz krátko premiešaj.

Vaječnú zmes pridaj na panvicu k podusenej zelenine a všetko dobre premiešaj vareškou.

Zakry pokrievkou a na miernom plameni var približne 30 minút, kým nákyp nestuhne.

Hotový nákyp opatrne otoč pomocou taniera a ešte krátko opeč z druhej strany.

Podávaj teplé, samotné alebo s čerstvou zeleninou.

 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Slivkovo-makový koláč

Medovníky

Zemiakové bóky s červenou kapustou