Segedínsky guláš
Bezmäsitá verzia tohto jedla vznikala roky 😀 Odskúšal som rôzne verzie, no tento recept som si postupne upravil tak, aby jeho príprava nebola veľmi zdĺhavá. S domácou nekysnutou knedľou, takmer dokonalosť... Stále je čo zlepšovať 😃
Potrebujeme: 500g kyslej kapusty, 100g sójových kociek, 1 sójovú smotanu, 2 cibule, liter vody, 3 lyžice oleja, 4 lyžičky červenej papriky, 3 lyžičky údenej papriky, 2 lyžičky mletej rasce, 3 bobkové listy, lyžičku soli, mleté čierne korenie, lyžicu cukru
Príprava: Na oleji si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. K cibuľovému základu pridáme koreniny, premiešame a zalejeme litrom vody. Následne vsypeme sójové kocky a prikryté varíme 20 minút. Keď sú kocky mäkké, pridáme odkvapkanú kyslú kapustu, premiešame a povaríme ďalších 20 minút. Vyberieme bobkové listy, pridáme cukor a guláš zjemníme sójovou smotanou. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Nekysnutá knedľa: 500g celozrnnej hladkej špaldovej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice pomletého ľanového semienka, lyžička soli, 350 ml vlažnej vody, dve lyžice jablčného octu
Príprava: Múku preosejeme do misky, pridáme prášok do pečiva a soľ. Poriadne premiešame, pridáme mletý ľan a vlejeme vlažnú vodu do ktorej sme pridali jablčný ocot. Vareškou vypracujeme hustejšie cesto, ktoré následne prehnetieme na pomúčenej doske. Cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme dva knedlíky. Vložíme do väčšieho hrnca s vriacou vodou a prikryté varíme z každej strany 10 minút. Uvarené knedle vyberieme a necháme vychladnúť najlepšie na mriežke.
Komentáre